Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

 Bild: Claudio Bresciani / TT
Bild: Claudio Bresciani / TT

Kära alla i Trestads område – dags att inse allvaret

Vi lever i en pandemi och för tillfället ökar siffrorna i västra Götaland.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag som butikssäljare ser dagligen hur allmänheten totalt struntar i restriktionerna. Det sitter uppsatt i butikerna hur många i sällskap som är välkomna, det är linjer vid kassorna för avstånd, butiker försöker hitta på lösningar med korgar, vagnar eller till och med tennisbollar.

Tyvärr är det ett fåtal fina människor som faktiskt stannar upp läser informationen och tar till sig den. Jag ser alldeles för många ungomsgäng, stora familjer, skolelever som inte bryr sig för fem öre, det finns ingen respekt emot varandra eller ens vilja till förståelse till vår situation i detta. Vi försöker få ner grupperna, vi informerar på sociala medier och i butik, men det man får tillbaka är klagomål, vi är inte i risk grupp, jag har redan haft corona.

Snälla tänk ett steg längre, måste verkligen sex personer i samma grupp in när det endast är en som ska handla, måste verkligen hela familjen ut och handla just i rusning? Om vi vill ha en sommar med aktiviteter och få ner siffrorna måste varje individ börja ta sitt ansvar, vi måste respektera varandra och ta hand om varandra.

Vi måste förstå att varje butik försöker göra allt för att få ner kundflödet men i dessa tider har inte butikerna ekonomin för att sätta in personal för att bromsa vid ingången eller gå runt och räkna varje timme, vi försöker så gott vi kan för att göra en säker miljö till er kunder, men vi hinner inte tänka på oss själva. Stort tack till er få kunder som faktiskt följer alla våra försök till en säker butiksmiljö, jag önskar fler tar efter er. Det är dags att vakna nu, inse allvaret!

Besviken butikssäljare