Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Anders Wiklund/TT

Kära Lilla Edets kommun!

Det är mycket svårt att förstå att ni sagt upp avtalen med föreningarna angående hyror och drift för att gå på en linje där alla föreningar i kommunen ska bära sina egna kostnader. De hyror som ni vill att föreningar ska betala är utom gränser för vad någon klarar av.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Om kommunen ska ta ut hyra så får vi alla som lägger tusen och åter tusentals timmar ideellt ta ut en lön från kommunen som vi får donera till föreningarna. Detta förslag är ett sådant slag under bältet som kommer att gå till historien i hänsynslöshet.

Även om de föreningar som bedriver mestadels ungdomsverksamhet ska få ett bidrag till hyra som trappas ned med tiden så räcker det inte på långa vägar för överlevnad. Tillika för de föreningar som inte faller in i ungdomsverksamheten, vilka får lägga ned direkt efter införande av denna hyra.

Att Lilla Edets kommun måste skära ned för skenande kostnader vet nog alla, men var skenar kostnaderna? Att låta det gå ut över den verksamhet där de har mest ideella arbetare och som ger mest för pengarna genom aktiviteter för alla åldrar, från barn till pensionärer. Detta tilltag kommer sätta spiken i kistan för gott i Lilla Edet

Jan-Eric Hansson