Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Kommunen har under ett antal år löpande lagt 50 000 kronor på att EM i ostronöppning, skriver debattören. Bild: JERRY LOVBERG

Kärnverksamhet eller EM i ostron-öppning?

När Trollhättan fullständigt har vandrat fel i sina prioriteringar. Det är verkligen på tiden att vi bryter denna kultur av att slösa med kommunala medel. Ska man hårdra det lite är det en fråga om vi ska välja barn eller champagne?

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Kommunen har under ett antal år löpande lagt 50 000 kronor på att EM i ostronöppning. Vill man att Trollhättan ska förknippas med ostron, är det för alla ostronfiskare vi har i kanalen? Det går inte annat än att beskriva det som ett riktigt bottennapp.

Ytterst leder detta till att vi måste ställa oss frågan vad kommunens pengar ska gå till. För varje krona som spenderas är det någon som jobbat och sparat. Att göra detta samtidigt som man inte fixar kärnverksamheten med skola och omsorg helt tillfredsställande är riktigt beklämmande.

För den som tvekar var han har KD så är vårt svar nej. Inte ens om kanalen hade haft ostronfiskare till höger och vänster så hade detta varit en bra idé. Vi vill också vara tydliga med att vi missunnar ingen ostron och champagne, livet ska njutas, men inte på skattebetalarnas bekostnad.

Det är hög tid att denna förda politik i Trollhättan omprövas, allt med målet om att slösa mindre med skattepengarna.

Ricky Karlsson (KD)

Bedros Cicek (KD)

vice gruppledare och gruppledare Trollhättan