Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Henrik Montgomery/TT
Bild: Henrik Montgomery/TT

Kampen mot rasismen i Trollhättan och Sverige har börjat

Valet 2022 kommer att handla om att rösta för en antirasistisk regering eller en regering som samarbetar med rasistiska krafter.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

För första gången i Sverige kommer valet att handla om att välja partier som kämpar mot rasism. Liberalerna har nu valt att samarbeta med SD.

Vi antirasister i Trollhättan vet hur Nyamko Sabuni agerade när hon var integrationsminister i en alliansregering. Hon lade ner integrationsverket vars roll var att samla forskning, statistik, utbilda, rapportera om rasism och stödja civilsamhället.

Nyamko Sabuni såg även till att lägga ner Centrum mot rasism som samlade ett hundratal antirasistiska organisationer i Sverige. Där Trollhättans antirasister var medlemmar under flera år.

Sen fortsatte Nyamko Sabuni att strypa bidrag till lokala organisationer som kämpade mot rasism. Flera organisationer/föreningar fick mindre bidrag vilket medförde att den antirasistiska kampen försvagades och de högerextrema krafterna kunde verka obehindrat.

Nu väljer Nyamko Sabuni och majoriteten av deras medlemmar att sitta i knät på organisationer som har främlingsfientliga värderingar. Vi uppmanar alla medborgare i Trollhättan och Sverige att mobilisera och vara alerta för valrörelse 2022 och välja partier som vill kämpa mot rasism.

Robert Kozelka,

Trollhättans Rugby Club

Jorge Pereira,

Arbetsgrupp mot rasism

Jose Isla,

Chilenos Somos Todos

Jaime Chairi,

Sunnimuslimska förening i Trollhättan

Leif Ljungqvist, Evy Chairi,

med flera enskilda medlemmar Antirasistiskt nätverk i Trollhättan (ARNT)