Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kanske borde diskuteras om barn ska vara lösa i samhället?

Visst, pitbull kan uppfattas som aggressiv, gå-påig och intensiv, och visst bits den ibland, men det är en helt underbar hund, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu är debatten igång om hundar som bits, och det är tragiskt att bevittna och höra retoriken. Jag har en så kallad kamphund, en pitbull, kanske det mest underbara djuret som man kan ha. Visst, den kanske kan uppfattas som aggressiv, gå-påig och intensiv, och visst bits den ibland, men det är en helt underbar hund. Det sägs att de utgör en fara för barn. Jag märker när jag är ute och går med min älskling att den gör utfall mot barn, men detta är för att barnen provocerar.

Höga skrik och lek utgör ett klart hot i hundens värld, och reaktionen är ett naturligt försvarsbeteende. Diskussionen kanske snarare borde handla om barn ska vara ute lösa i samhället, med tanke på allt de kan hitta på. Vi hundägare tar ansvar, men samhället går alltid mot oss. Vi är tvungna att plocka upp efter oss, något som borde ligga hos parkförvaltningen, vi får inte ha hundar lösa, trots att det är det enda våra älsklingar mår bra av.

Nu diskuteras förbud mot vissa hundraser, att man ens kan uttrycka sig så vidrigt är en gåta. Hur kan vissa människor vara så fientliga mot oskyldiga djur som bara lever på sitt naturliga sätt. Jag efterlyser att dessa tar sig en titt i spegeln och ser över sina värderingar, och ser sen gärna att de inser värdet med att ha fritt springande underbara djur i omgivningen. Sprid kärlek, inte hat!

Pitbullälskare