Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Susanne Engdahl-Jensen

KD: Vi kallar det Landbogården 2

För ett år sedan skrev KD en insändare om Landbogården. Vi skulle lika gärna ha kunnat återanvänt den idag, för att beskriva dagens situation.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Majoriteten med S, Mp och V:s hantering imponerar inte på någon.

För drygt ett år sedan lovade S att Landbogården ska vara kvar. I vintras lovade S att Landbogården ska vara kvar. Vid senaste omsorgsnämnden och i kommunstyrelsen valde S att lägga ner Landbogården. Under galgen och mycket kraftig folkopinion väljer stadens S märkta kommunalråd att backa, igenom att skriva ett utredningsuppdrag till stadens ledande tjänsteman.

Detta samtidigt som stadens ledande miljöpartister tar åt sig äran för att ha räddat Landbogården. Detta efter att de påstår att de först fått fel information. Blev stadens socialdemokrater tvingade av miljöpartiet eller stämmer inte deras beskrivning? Undanhöll man information för miljöpartiet? Ville S egentligen lägga ner, precis som de röstade i omsorgsnämnden och kommunstyrelsen?

Från KD har vi varit raka från dag ett. Landbogården är en viktig del av ett sammanhållet samhälle i Åsaka.

Ett äldreboende på landsbygden är inte bara en plats för de äldre, det är även en levande arbetsplats. Det skapar möjligheter att leva, jobba och bo i sitt lokala samhälle, något som kommunen borde stärka, istället för denna plågsamma cirkus som S har skapat. Att gå fram och tillbaka med sin position, är skadlig för de äldre med sina anhöriga samt skadligt för de anställda. Detta är inte ett sätt som äldre kan förvänta sig att bli behandlade. Ingen vill bli behandlad så. Alla de tårar som detta politiska hanterandet har skapat är oförsvarbart.

Eftersom vi från KD inte vill se denna långdans fortsätta har KD lagt en motion i kommunfullmäktige. Där vi önskar att det ska snabbutredas om att Landbogården behöver en om, till, eller om det till och med behövs byggas en ny äldreomsorg i Åsaka. Allt med syftet att skapa en äldreomsorg som är ekonomiskt hållbar, för att drifta långsiktigt. Detta har vi valt att kalla Landbogården 2.

För vi önskar att denna fråga inte ska landa på våra bord igen om ett år. Men vi vågar inte lita på vad stadens socialdemokrater finner på under kommande år. Denna dans har pågått på tok för länge i Trollhättan.

Varför ska man lita på socialdemokraterna i denna fråga?

Ricky Karlsson (KD) ordförande, Trollhättan, Bedros Cicek (KD) gruppledare och andre vice ordförande i omsorgsnämnden, Margareta Jansson (KD), ersättare i omsorgsnämnden och ledamot i äldreutskottet.