Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.


 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Klanledare avgjorde riksdagsvalet i Sverige

Det var pinsamt att se hur Stefan Löfven slingrade sig som en orm i Agenda. Och lät mer förvirrad än vanligt. Jag fick intryck av att han inte fått frågorna i förväg vilket tydligen annars är det vanliga inom public service som mest fungerar som filial till regeringens pressavdelning.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Programledare var Anders Holmberg, en av de få som inte är lika underdånig till regimen, som de flesta andra inom radio/tv.

Holmberg fick upprepa sin fråga, varför Sverige ligger i topp i Europa när det gäller sprängningar och dödsskjutningar, utan att få något riktigt svar. Löfven skyllde på arbetslösheten.

Löfven ville heller inte svara på frågan om den stora invandringen har någon betydelse för våldsutvecklingen. Efter att Holmberg upprepat frågan fyra-fem gånger svarade han att den hade ingen betydelse. I Dagens eko upprepade han i dag detta hyckleri och skyllde på en dåligt rustad polis.

Är Löfven så dum som han framstod i Agenda är vårt land verkligen illa ute. Då kan jag inte se någon förbättring under den här mandatperioden om inte "Jök" (januariöverenskommelsen) - regeringen med S, V, C och L spricker.

Man kan undra om socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet verkligen vill ha bort särskilt utsatta områden som bildats på grund av den orimligt stora invandringen på mycket kort tid.

För i dessa områden fick Stefan Löfven i riksdagsvalet 75 procent av rösterna. Och utan dem hade han inte kunnat bilda sin märkliga regering som inte motsvarar valresultatet.

Konstigt att Löfvens uppgörelse med imamerna om röster mot bidrag och ökad invandring inte blir föremål för en utredning. Troligen omfattade denna odemokratiska uppgörelse även de sex mäktiga imamer som får stanna trots att Säpo klassat dem som hot mot rikets säkerhet.

Politiska, ohederliga uppgörelser med olika klanledare av det här slaget torde stå i strid med vallagen. De utgör ett allvarligt hot mot fria val och demokratin.

Rune Lanestrand

Tidigare politisk redaktör på Älvsborgs-Posten