Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Klimatdebatten är vilseledande!

Jag läste för en tid sedan en intressant bok som vänder sig till många som är bekymrade över klimatet, den heter "Klimatkarusellen" av Elsa Widding, civilingenjör och energiexpert. Hon beskriver problemet med klimatalarmister, att den globala medeltemperaturen inte har ökat under dem sista 15 åren, det är alla forskare överens om då de har satellitdata att stödja sin forskning på.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det som är problematiskt i de rådande klimatdiskussionerna är att de klimatmodeller som forskarna tagit fram inom ramen för FN:s Klimatpanel (IPCC) stämmer dåligt med vad som kan mätas i verkligheten. De flesta klimatforskare är överens om att uppvärmningen på cirka en grad är inom den naturliga variation vi har haft på jorden de senaste 2 000 åren, och att det inte finns några erkända vetenskapliga förklaringsmodeller för hur stark kopplingen är mellan koldioxidhalt och temperaturökning.

Klimatfrågan har utvecklats till en mångmiljardindustri. De alarmistiska budskapen som framförs av media är kraftigt vilseledande mot både beslutsfattare och allmänhet. Det har gått så långt att frågan knappt tål att debatteras. Alltför många har investerat mycket prestige och enorma summor pengar i uppfattningen att våra utsläpp av koldioxid är förödande för klimatet, då detta inte är sant så drabbas många av klimatpanik då dem har byggt upp hela sin prestige på en lögn.

Realist