Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jessica Gow/TT
Bild: Jessica Gow/TT

Kom ihåg att S hade makten i åtta år - borde de nya också få

Det är väl inte mer än rättvist att regeringen får åtta år på sig som S fick, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Så var paradigmskiftet i svensk politik genomfört”.

Jag börjar bli väldigt trött på alla som odugligförklarar regeringen redan efter en månad. Kom ihåg att S hade makten i åtta år. Och det som hände då var att skatterna höjdes. Gick det inte att höja någon gammal så hittades det någon ny eller bytte namn. Elkrisen som Putin beskylls för började redan långt innan Ryssland gick in i Ukraina. Allt fler religioner och föreningar fick bidrag för sin verksamhet. Och kriminaliteten som var knäckt enligt S redan innan valet 2014 är just nu rekordstor i antal mord. Men när den nya regeringen i valet sa att de ville ändra på mycket så är det en katastrof, för allt var tydligen så bra att inget behövde ändras.

Och dessutom dog tydligen demokratin också när S förlorade makten. Men nu kräver tydligen oppositionen att allt som lovades ska ske på en månad annars betraktas det som ett stort svek mot väljarna att inget händer. Det är väl inte mer än rättvist att regeringen får åtta år på sig som S fick. Sedan kan vi se om det är någon förändring. Så alla kan ta det lite lugnt med prat om svek mot väljarna. Vilka väljare valde det som hänt under S. De frågorna kom aldrig upp under någon valrörelse. Det kan man kalla svek mot väljarna. Men då var det ingen som kritiserade.

Lennart