Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åkerlund borde satsa på åtgärder istället för påkostad skylt som talar om att du nu kommit till Kronogården, uttrycker debattören. Bild: Andreas Olsson
Åkerlund borde satsa på åtgärder istället för påkostad skylt som talar om att du nu kommit till Kronogården, uttrycker debattören. Bild: Andreas Olsson

Kommer inte skylla problemen på polis eller lokaltidning

Åkerlund borde satsa på åtgärder istället för påkostad skylt som talar om att du nu kommit till Kronogården, uttrycker debattören.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Trollhättan är en stad med fantastiska förutsättningar och möjligheter. Men det är också en stad som har mycket stora problem. En stad där allt fler känner sig otrygga och funderar över vilken väg man ska välja, till och med i sitt eget bostadsområde. Handlare vittnar om personer som ser affären som sitt skafferi, med hot mot personalen om de agerar. Och resenärer som känner ett stort obehag i området kring resecentrum på grund av bråk och hot, helt oprovocerat. Eller helt öppen narkotikaförsäljning.

Den senaste tiden har vi bevittnat en eskalering av kriminellas aktivitet, där lägenhetshus, p-hus och bilar runt om i staden sattes i brand. Detta är en rent ut sagt fruktansvärd situation för Trollhättan som ger en mycket dålig bild av staden både nationellt, och internationellt. Att Paul Åkerlund, som kommunstyrelsens ordförande och som högste politiker i Trollhättan inte vill se detta, utan ständigt kommer med ursäkter är illa. Men det som är än värre i detta läge, är att beskylla polisen och de bevakande journalisterna på TTELA för att ljuga om hur illa det är. Det är rent ut sagt bedrövligt och ohederligt.

I stället borde Paul Åkerlund prioritera åtgärder som biter på de kriminella, inte fler interkulturella projekt i de utsatta områdena. Hundratusentals kronor läggs idag på projekt som är helt irrelevanta för en kommun. Eller en påkostad skylt som talar om att du nu kommit till Kronogården.

Vi moderater kommer göra allt vi kan för att Trollhättan ska bli en trygg stad där till exempel ett betydande antal övervakningskameror behövs för att öka tryggheten och säkerställa bevisning som kan leda till fällande domar vid brott. Ett tydligt krav på föräldrar till omyndiga som brister i sitt föräldraansvar. Att kräva av rikspolitiken att kriminella ska kunna bli av med sitt bostadskontrakt samt en tydlig punktmarkering från berörda myndigheter gentemot de som ger sig in på den kriminella banan. Till detta ska läggas att rikspolitiken måste stå upp för hela rättskedjan. Att till exempel dömda hamnar i fängelse omedelbart, och inte som idag går fria i väntan på att avtjäna sitt straff.

Det jag inte kommer göra om jag får förtroendet att bli kommunstyrelsens ordförande, är att skylla Trollhättans problem på polisen eller vår lokaltidning. I stället vill jag samla hela samhället i ett gemensamt arbete mot kriminalitet, så att Trollhättan åter kan bli en trygg stad. För vi har massor att vara stolta över som Trollhättebor, men då måste vi lösa problemen. Inte skylla på andra.

Peter Eriksson (M)