Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christer Olofsson
Bild: Christer Olofsson

Konstiga ungdomsbilar får släppa ut orenade avgaser?

A-traktorn spred svart rök så att jag knappt såg igenom dimmorna även länge sedan den passerat och den bullrade fruktansvärt, menar skribenten.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Igår mötte jag en a-traktor på vägen hemma, ganska nedgången men ändå lite modernare Volvo. Den spred svart rök så att jag knappt såg igenom dimmorna även länge sedan den passerat och den bullrade fruktansvärt. Det är inte första gången jag ser det, både från just den här a-traktorn eller andra som den.

Varför, frågar jag mig, är det tillåtet att framföra sådana maskiner för rena nöjets skull? Jag kan verkligen inte för mitt liv begripa det. Om min Toyota har minsta fel på avgasreningen när jag ska besikta den nästa vecka är det en tvåa i protokollet omedelbart. In på verkstad och sedan ombesiktning. Men de här konstiga ungdomsbilarna får släppa ut hur mycket orenade avgaser som helst, rätt ut i atmosfären. Hur är det ens möjligt?

Nicklas Singh Foresti,

Nygård