Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Maja Suslin / TT
Bild: Maja Suslin / TT

Korven blev räddningen när vi fick vänta i orimligt långa bilköer vid bron

Det var ännu en av alla dessa, grå och trista dagar i corona-tiden, med halv storm och smådugg i luften. 

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi, Trollhättebor, med en längtan efter en god bit mat på Arena i Vänersborg. Vi är snart framme, men vid Quality Hotel ser vi en lång bilkö framför oss och att broklaffarna över älven står uppe. Vi stannar i kön före rondellen och efter den ser vi en lång rad bilar, kö i dubbla rader.

Vi hade tur, broklaffen går sakta ner och nu ska vi väl få åka. Hungern gör sig påmind. Inget händer! Bilarna står still. Så börjar den ena bilen efter den andra köra förbi oss - och vidare förbi dessa redan väntande bilar i dubbla rader. Bil efter bil kör förbi mot brofästet och vart tar de vägen. Inget händer mer än att dessa otåliga bilister kör förbi de andra i dubbla rader. Dessa otåliga bilister, som sedan måste pressa sig in mellan de som redan stått där och väntat. En otroligt dålig stil från dessa otåliga människor.

Till och med bussar kör fram för att komma förbi, trots att de ser denna kö, som inte rör på sig. Lastbilar ställer sig i rondellen, även de hade en översikt och att något var fel. Inget meddelande i bilradion om vad som hänt heller, bara ett enda stort mysterium. Broklaffarna är nere. Inget händer. Vi ser bussar, som vänder i kön och det var inte så lätt.

Vi ser att en båt är på ingång långt borta. Är det så att de inte fällde upp bommarna för att denna båt var på ingång på riktigt långt håll? Vad var felet? Så många människor, som kanske hade riktigt bråttom och fick sitta länge i en kö utan förklaring i bilradion.

Vi vänder i rondellen och kör tillbaka mot Trollhättan och mot E45 mot norr och Vänersborg norras infart. Det är kilometerlånga köer in mot Vänersborg och jag tänker, ni vet inte vad som väntar er. När vi sedan kommer ner till bron ser vi - broklaffarna är uppe här också och det är dubbla köer - igen! Är det denna, som varit hela problemet och vi ska få sitta i kö igen, dödshungriga och nu smått förbannade över obefintlig trafikinformation i radion.

Vi vänder och tänker ta oss till Arena igen, men ser då en massa bilar framför oss upp i backen, upp från järnvägsstationen. Inte nu igen! Vi vänder igen och kör in till torget. Vi kan inte tänka oss att lägga oss i kö genom stan igen mot Arena och deras goda mat.

Det fick istället bli två grillade korvar och mos per man, när nu nerverna är i olag och hungern är stor. Korv är korv, och är sig lik från ställe till ställe men moset var mindre lyckat. Humöret blev inte bättre, men den värsta hungern blev lindrad. Ett minne från Vänersborg denna dag.

Vresig och hungrig gammal dam