Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Kräver samma löneökningar utan försämringar

Den 14 januari tecknades ett nytt kollektivavtal mellan Kommunal och Vårdföretagarna.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Under förhandlingarna om det nya avtalet visade det sig hur långt ifrån varandra Kommunal och Vårdföretagarna står. Vår ingång i förhandlingarna var att medlemmarna på den privata sidan skulle få samma löneökningar som sina kollegor som är offentligt, kooperativt och ideellt anställda. Det vill säga löneförhöjningar i linje med märket och en extrasatsning på yrkesutbildad personal. Men Vårdföretagarna ville att medlemmarna i Kommunal skulle betala sina löneökningar med allvarliga försämringar i villkoren. Därför varslade vi om konflikt. Medlare togs in i förhandlingarna och slutligen hade vi ett avtal på plats där våra yrkanden fanns med. Under förhandlingarnas gång förde vi också fram förslag på att Vårdföretagarna skulle premiera sin personal på samma sätt som bland annat Sveriges kommuner och Regioner (SKR) gjort med ett engångsbelopp. Men där slog det tvärstopp.

För oss i Kommunal är det en självklarhet att vård- och omsorgspersonal som jobbar för en privat arbetsgivare också ska premieras för det hårda och svåra arbetet de utfört för att ta oss igenom pandemin och för att de skjutit upp att förhandla om sina löneökningar under tiden. Vi vet vilket viktigt arbete medlemmarna i Kommunal gör och vilken betydelse var och en av dem har för att vårt samhälle ska fungera - särskilt i denna svåra tid. Denna insikt har också nått allmänhet, beslutsfattare och medier. Men insikten verkar inte ha nått Vårdföretagarna.

I kontrast kan man konstatera att när det går bra och vårdföretagen gör vinst är man inte sen med att dela ut bonusar till ledande personer. Men när deras anställda har tagit Sverige genom en av modern tids svåraste kriser så stänger man plånboken.

Men vi i Kommunal Lilla Edet/Trollhättan ger oss inte. Trots att avtalen är klara så finns det inget som hindrar Vårdföretagarna att visa att deras medarbetare är viktiga och utför Sveriges viktigaste jobb. Vi tycker att det vore på sin plats att Vårdföretagarna i de lokala förhandlingarna som snart påbörjas premierar sin personal på samma sätt som SKR gjort. Se till att matcha SKR och att ta ansvar som arbetsgivare - att inte konkurrera med dumpade löner och villkor!

Fredrik Rydell

ordförande Kommunal Lilla Edet/Trollhättan