Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Alexei Alexandrov
Bild: Alexei Alexandrov

Kriget skulle kunna sluta imorgon om Ryssland tar hem sina trupper

Hur ska förhandlingar gå till när det var Ryssland som invaderade Ukraina? frågar sig signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Fredsförhandlingar istället för upptrappning av kriget i Ukraina”.

Jag håller absolut inte med insändaren om sättet att få slut på kriget i Ukraina. Han skriver om fredsförhandlingar. Hur ska förhandlingar gå till när det var Ryssland som invaderade Ukraina? Det är varken USA eller Nato som krigar där trots att det låter så på insändaren. Vad är det meningen att Ukraina ska säga. Att de godkänner att Ryssland tar över deras land eftersom Ryssland anser att det är deras och de har rätt att styra där?

Han menar att västvärlden ska sluta skicka vapen till Ukraina för det klassar han som en upptrappning. Och vi ska sluta få oss itutat synen på kriget från USAs och Natos ledare. Han skriver itutat. Det är som om insändaren anser att vi inte kan förstå vad vi läser om inte någon "expert" med kunskap kan förklara att det som vi hör och läser är lögner. Är det kanske den ryska synen på kriget som insändaren vill ska vara den enda och rätta.

Kriget skulle kunna sluta imorgon om Ryssland tar hem sina trupper. Men är Ryssland intresserade av fred som inte de får bestämma villkoren över? Vad har alla de personer som pratar om fredsförhandlingar gjort för att få Ryssland att ta hem sina trupper. Och varför är det så många av fredsivrarna som blandar in USA och Nato. Det är bara Ryssland som är i Ukraina.

Lennart