Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kulturell mångfald i världen bör bevaras

Replik
Svar till Marjan Garmroudi med flera 27 augusti.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi Sverigedemokrater begär inte att Vänsterpartiet, med sin politiska bakgrund och sitt värnande om en identitetslös, rotlös, och utopisk internationalism, lika utopisk som kommunismen, skall ha någon förståelse för vår kultursyn, som i motsats är folknära, historisk och sammanhållande.

De tycks inte förstå vikten av vår, sedan hundratals år tillbaka, nedärvda svenska kultur i form av bland annat seder och bruk, sociala koder, förhållningssätt och gemensamma grundläggande värderingar, utvecklade i en ständigt pågående process av mänsklig aktivitet.

Allt det som sammantaget skapar tillhörighet, vilket vi ju vet är ett oomstritt mänskligt grundläggande behov.

Vi Sverigedemokrater anser för övrigt att kulturell mångfald i världen naturligtvis är fullt naturlig och dessutom utgör en del av mänsklighetens gemensamma arv, vilket vi alla därmed också har en skyldighet att vårda och bevara.

Sverigedemokrater tar ansvar för detta genom att värna, vårda och utveckla vårt svenska kulturarv. Vilka i världen ska annars göra detta?

I Regionen hoppas vi att det är tydligt även för medborgarna att vi prioriterar sjukvården.

Att vi då, när 10.000-tals personer står i kö för att få vård, omprioriterar en liten del av Regionens kulturbudget för att förstärka denna vård, är inte bara rätt, utan det är vår skyldighet.

Visst är konst och kultur en naturlig, omistlig och viktig del av livet, skapad av tankar, idéer, uttryck, kreativitet, nyfikenhet, experimentlusta och färdighet. Men tyvärr kan inte alla få allt, i synnerhet inte politiserande pjäsuppsättningar. Prioriteringar måste ständigt göras men det som vi anser viktigast är att kulturen görs tillgänglig för alla. De äldre, de med funktionsvariationer och barn är grupper som vi anser vara fokusgrupper när det gäller tillgängligheten.

Vänsterpartiet skriver i sitt partiprogram: ”Vi formar själva vår historia, men vi gör det inte utifrån förhållanden som vi själva väljer”. Vi Sverigedemokrater däremot, vill forma vår historia utifrån förhållanden som vi själva väljer.

Håkan Lösnitz (SD)

Regionfullmäktigeledamot

Bo Antonsson (SD)

Regionfullmäktigekandidat