Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Martina Holmberg / TT
Bild: Martina Holmberg / TT

Kunde kanske sparat undan 500 kronor per månad

Replik

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Insändare signerad 'Statlig eller privat arbetsförmedling', 1 juli, skriver om hur vi alla borde hörsamma 'liberala' politiker och ekonomers uppmaning att se till att ha minst en årslön på kontot. Välkommen till den välmående överklassen där det finns så mycket över efter att mat och husrum betalts att du kan lägga undan en årslön på ditt konto. Insändare får gärna återkoppla till mig, som hela mitt vuxna liv haft en årsinkomst på i snitt 150 000. Kanske kunde jag ha sparat undan 500 kronor per månad säg i 25 år och då fått ihop 150 000. Det är skrämmande hur långt ifrån verkligheten vissa står, att ens ha mage att uttala sig på detta vis.

Det var i övrigt en insändare som handlade om precis vad signaturen anger. I detta vill jag bara vittna om det slöseri arbetsförmedling såväl som försäkringskassa och A-kassa utgör. Åtskilliga miljarder går till arbetsförmedlingen 60-70, försäkringskassa? A-kassa? Om dessa miljarder plus studiebidrag, pensionsfonder, socialbidrag med mera gick in i en för alla likvärdig basinkomst på säg 9.000 kronor/månad, vilket stegvis minskar ju mer man tjänar på arbete och andra inkomster, så skulle det gynna samhället och oss som individer bra mycket mer.

Alf Joakim Persson