Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Richard Lindor
Bild: Richard Lindor

Kyrkovalet: Vattning som tjänst eller inte?

Snart är det kyrkoval. Där har jag en fråga: Såväl Götalundens som Håjums begravningsplats är fantastiskt fint skötta, och med mycket trevlig och hjälpsam personal. Stor eloge till er!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Jag kan idag betala för att få "gräsputs" på de gravplatser jag sköter, och kan också köpa hela skötseln. Men nu vill jag själv köpa blommor och plantera men eftersom jag inte bor i närområdet har jag efterfrågat servicen att få köpa tjänsten "vattning" av mina gravplanteringar. Detta går inte! Finns inte att erbjuda i Trollhättan. Personalen på begravningsplatsen vill gärna hjälpa mig, men kan/får inte detta. Och enligt dom är jag inte ensam om att efterfråga denna tjänst.

Jag tänker då, att det är inte deras chefer som bestämmer detta, det måste vara våra kyrkopolitiker.

Jag sköter anhörigas gravar i flera olika kommuner, och där kan jag betala för tjänsten att de vattnar gravarna och om det står vissna blommor i en vas tar de bort dessa. Det gör att jag med glädje kan plantera, och sätta blommor i vasen för jag vet att det inte torkar bort, och att det inte ser ovårdat ut med vissna blommor. Och jag slipper att åka 25 mil för att vattna!

Så nu undrar jag: Vilket alternativ ska jag välja i valet till kyrkofullmäktige i Trollhättan, för att få gehör för mina önskningar?

Gravskötare

Svar direkt:

Kvaliteten på blommorna är helt avgörande för om de ska klara sig över sommaren. Rätt blommor på rätt plats.

Därför vattnar vi enbart gravar vi har fått i uppdrag att plantera själva eftersom vi då kan garantera kvalitén på växtmaterialet och om blommorna ändå mot förmodan dör kan vi enkelt ersätta dessa.

Frank Thorén Hall

kyrkogårdschef Trollhättans pastorat