Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Christian Flodin
Bild: Christian Flodin

Läget för Eidar är utmanande

Det är en situation som vi nu ärvt när vi tar över styret av Trollhättan från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, menar debattören.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik på ”Eidar behöver en miljard av skattebetalarna”.

Det stämmer att Eidar har stora utmaningar framåt. Det är en situation som vi nu ärvt när vi tar över styret av Trollhättan från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. För Socialdemokraterna är detta absolut inte en nyhet, utan de har sett detta komma under en längre tid. Men för att behålla makten och blidka Vänsterpartiet har man valt att putta bolaget längre och längre mot kanten. De akuta åtgärder som nu krävs är flera, där en är aktieägartillskott, en annan är försäljning och en tredje är att tillåta andra aktörer få vara hyresvärdar och byggare av verksamhetslokaler så att skuldsättningen inte ökar.

Aktieägartillskottet är ingalunda bortkastade pengar för skattebetalarna då ett starkt bolag kan generera utdelning, potentiellt sett bättre än de alternativa placeringar staden har. I april 2023 tillträder vi efter bolagets årsstämma. Fram till bolagsstämman är det tidigare majoritet med S i spetsen som ska hyllas eller ifrågasättas för den position som Eidar idag finns i rent finansiellt.

Jennie Bergius Eriksson (m)

Tillträdande ordförande