Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Roland Magnusson
Bild: Roland Magnusson

Låt chokladbiten gå till historien

Lite som att ge godis till en hund när den varit duktig, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tiden är kommen. Nu pekar äntligen snurran på årshjulet att det är dags att genomföra den stora medarbetarenkäten. NU-sjukvården har varit i full tankeverkstad över hur man ska motivera och engagera arbetstagaren till att svara på enkäten. Resultatet blev att motivera genom att ge en liten chokladbit (Japp) när man fyllt i enkäten. Lite som att ge godis till en hund när den varit duktig.

Storleken på chokladbiten är av den du hittar i lösvikt, alltså typ nån centimeter. Denna lilla lilla biten ska alltså motivera oss till att fylla i en enkät som handlar om organisatorisk och social arbetsmiljö. Vi är vuxna människor med flera års utbildning medan ledningen behandlar oss som barn genom att försöka att locka oss med godis.

Jag som arbetstagare tycker att enkäten är viktig, men detta signalerade att ledningen inte tycker det.

Anställd i NU-sjukvården

Svar direkt:

Replik på ”Låt chokladbiten gå till historien”.

Tack för att du engagerar dig och bryr dig om din arbetsmiljö! Genom att svara på medarbetarundersökningen bidrar du till förbättringsarbeten på din arbetsplats.

För ett tillförlitligt resultat krävs hög svarsfrekvens, det vill säga att så många som möjligt svarar på enkäten. Alla människor har olika drivkrafter och alla enheter har därför jobbat på olika sätt för att få många medarbetare att svara på enkäten. Vissa enheter har nått 100 procents svarsfrekvens helt utan belöningar medan andra valt att motivera med en godisbit eller gemensam frukost eller fika.

Det finns inget ledningsbeslut om att utlova belöningar för att svara på medarbetarundersökningen. Däremot har goda exempel på olika engagemang för att öka svarsfrekvensen lyfts under NU-sjukvårdens veckovisa möte med alla chefer.

Anna Sofia Johansson

tillförordnad HR-chef i NU-sjukvården