Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vår sjukvård ägs i allt större utsträckning av utländska riskkapitalbolag, uttrycker signaturen. Bild: Jari Välitalo
Vår sjukvård ägs i allt större utsträckning av utländska riskkapitalbolag, uttrycker signaturen. Bild: Jari Välitalo

Låt inte räven vakta hönshuset

Vår sjukvård ägs i allt större utsträckning av utländska riskkapitalbolag, uttrycker signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Ge inte moderaterna chansen att efter höstens val, få fortsätta med sina destruktiva marknadsexperiment. Genom politiska beslut har de gjort stora delar av skola, omsorg och sjukvård till affärsverksamheter. Detta tillsammans med fri etableringsrätt har inneburit att vi fått en mängd blufföretag inom omsorgerna som mjölkar vårt samhälle på skattemedel. Vår sjukvård ägs i allt större utsträckning av utländska riskkapitalbolag, är det så vi vill det ska vara? Inom skolan går skattepengar avsedda för elever istället till vinstutdelningar.

Undersökningar visar att 70 procent av svenska folket är motståndare till vinstutdelningar, trots detta fortsätter högerpartierna att driva riskkapitalisternas intressen ivrigt påhejade av skololigarkernas lobbyorganisation *valfrihetens vänner*.

Det finns idéburna organisationer som gör ett bra arbete och låter eventuellt överskott stanna kvar i verksamheten och låter den utvecklas. Låt dessa stå för valfriheten och kasta ut alla vinstjägare. För Trollhättans del kan man hoppas att moderaterna får fortsätta i opposition och inte får möjlighet till marknadsexperiment med utförsäljningar och privatiseringar.

Att ge moderaterna makten i kommunhuset, vore lika illa som att låta räven vakta hönshuset, det blir inte mycket kvar.

Janeson