Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Låt Kronogårdens gamla skolgård ligga i träda

I TTELA från 18 maj kunde man läsa rubriken; Fysisk framtidsplan pusselbit för att minska segregationen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Artikeln handlar om att peka ut en plats på Kronogården där ny infrastruktur, service och företagsverksamhet ska etableras. Det brådskar med att skapa fler arbetstillfällen i området sägs det. Således har man kommit fram till att just Kronogårdens gamla skolgård skulle passa bra för ändamålet. Till detta "skolgårdsresonemang" säger jag - Gud förbjude!

Att förlägga lokaliseringen på denna avskilda och undangömda plats, förefaller mej vara helt ogenomtänkt. Låt gamla skolgården ligga i träda ytterligare en tid! Givetvis krävs det ett mer centralt läge för den här, för hela Trollhättan viktiga och dessutom kostbara satsningen.

Mitt förslag är att etableringen bör ske i stadsdelarna Kronogården Norra (vid rondellen - OKQ8 med omnejd) och/eller Håjum. På sikt kan de båda stadsdelarna kopplas ihop med en bil- och gångtunnel under tågspåret vid kronogårdsrondellen.

Återvinningscentralen på Håjum ska om två år förflyttas. Området som man då lämnar efter sig, torde passa bra för framtidsplanerna för Kronogården. Om det brådskar som det sägs i tidningsartikeln, kan förslagsvis redan nu en viss uppstart ske i närområdet vid Håjumsparken. En naturskönare omgivning än denna, är nog svår att hitta för det nya verksamhetsområdet. Hoppas på livfull debatt.

K