Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Låt oss chansa kring klimatet!

Det är sant att global uppvärmning på grund mänskliga utsläpp av koldioxid "bara" är en teori. Men det är även teorin om gravitation, atomer och dess uppbyggnad, elektricitet, värme.. ja kort och gott all vetenskap är teorier.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik

Svar till "Klimatdebatten är vilseledande!", 19 juli

Det är det fina med vetenskapen, inga dogman om att veta "sanningen" om allt, utan ett ständigt sökande efter mätbara resultat och teorier runt vad detta innebär i ett större sammanhang. Men fortsätt du tro dig veta bäst 'Realist', fortsätt tro på 1 av 1000 forskare och andra tyckare som likt du själv helt enkelt inte förstår hur vår värld fungerar.

En global ökning av medeltemperaturen med 0,7 grader är extremt mycket på bara några få hundra år, där 250 år med kol och olja tydligt visar ett sammanhang som inget annat kan påvisa. Ja, vår sol är i en inaktiv fas, solen pendlar i sin aktivitet och en ny nedkylning av vår planet borde vara vad vi ser, men alla som mäter påvisar den totala motsatsen. Men låt oss chansa, vi kör på och bränner resten också, det är då att ta ansvar för kommande generationer...

..Ironisk!

Alf Joakim Persson