Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Jessica Gow/TT
Bild: Jessica Gow/TT

Låt ungdomarna ha roligt igen!

Att ha genomgått högstadiet på Torpaskolan i Vänersborg under en pandemi har varit annorlunda på många olika sätt.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi har haft distansundervisning, inställda träningar efter skolan och vi har även blivit tvungna att bli mer självständiga. De flestas socialas umgänge har minskat och för vissa har den försvunnit totalt. Alla planerade temadagar byttes ut till vanliga lektioner och många av oss tappade både orken och drivkraften att gå till skolan.

Enligt ett antal lärare hade en grupp med lärare fått som uppdrag att lägga fram förslag hur de nästkommande årens avslutning skulle se ut. De hade då lagt fram förslaget att man skulle göra som föregående år, med en middag, spex och avslutningsfest i Folkets hus. Detta förslag skickades då upp till ledningen som avslog förslaget. De beslutade i stället att vi endast skulle ha en middag och spex i vår matsal två dagar innan avslutningen för att sedan säga hejdå i vårt klassrum på avslutningsdagen.

När vi hörde detta blev vi både besvikna och arga.

Vi accepterar och förstår fullt ut ifall ni avvisade förslaget på grund av säkerhetsskäl, men förslaget som både elever och lärare hade lagt fram har genomförts tidigare och varit mycket lyckat och uppskattat. Vi förstår inte heller varför vi elever inte fick vara med och bestämma. Detta beslut bestämdes endast av vuxna utan att vi elever fick möjlighet att påverka hur vi ville fira vår egen avslutning. Vi börjar tappa respekten för ledningen när vi ungdomar och lärares idéer och åsikter inte tas på allvar.

I tre långa och tuffa år har vi elever lyssnat och respekterat er. Så vi ber er att lyssna på oss.

Ge oss denna stund och låt oss ta i kapp det roliga som vi har missat. Låt oss att få ett fint sista minne tillsammans.

Besvikna ungdomar

Svar direkt:

Som ni skriver har det varit tuffa år för alla och kanske speciellt för er elever som fått leva med stora restriktioner, både på fritid och i skolan. Tillsammans har medarbetarna på Torpa tagit det här beslutet.

Ni är välkomna att besöka oss så kan vi förklara hur beslutet tagits men framförallt tillsammans med er leta lösningar så att ni får en bra avslutning.

Skolledningen Torpa