Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Terje, Bendiksby
Bild: Terje, Bendiksby

Lagstiftning bra, men löser inte ordningsstörningarna

Replik
Svar på "Nationellt förbud att använda köpa och sälja fyrverkerier", 24 januari.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi i Trollhättans stad delar bilden av att fyrverkerier och smällare som skjuts av i tid och otid är ett störande moment för många invånare.

Trollhättans stad har sett över ordningsstadgan för att göra det vi kan för att begränsa tillfällena för att skjuta fyrverkerier i tätorterna, vilket nu är begränsat till påskafton, valborgsmässoafton och nyårsafton från kl 15:00 till 01:00 samma natt.

Vi ser positivt på en skärpt lagstiftning, men bedömer inte att detta är det primära för att komma åt de problem som allmänheten upplever. Regelverket finns redan på plats i och med de begränsningar som ordningsstadgan anger. Det finns också ett förbud mot att sälja så kallade bangers, vilket inte hindrat att de används för att störa ordningen.

Den stora utmaningen är att så många bryter mot de regelverk som finns och att det inte finns resurser att säkra att reglerna efterlevs. Därmed motsätter vi oss inte på något sätt en sådan lagstiftning, men ser inte heller att det är en prioriterad fråga för att möta den problematik som finns.

Paul Åkerlund

ordförandekommunstyrelsen

Peter Eriksson

2:e vice ordförande kommunstyrelsen