Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Landsbygden har mycket att erbjuda, men det behövs nya unga krafter som väljer landsbygden, uttrycker debattörerna. Bild: Karl af Geijerstam
Landsbygden har mycket att erbjuda, men det behövs nya unga krafter som väljer landsbygden, uttrycker debattörerna. Bild: Karl af Geijerstam

Landsbygden har mycket att erbjuda

Landsbygden har mycket att erbjuda, men det behövs nya unga krafter som väljer landsbygden, uttrycker debattörerna.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Svar till: ”Det saknas en röst för äldre på landsbygden likaså

Fler behöver finnas på landsbygden för att vi ska kunna ställa om till en hållbar framtid, säkra bättre självförsörjning på mat och energi och ta vara på kultur, natur och aktiv fritid för vår hälsas skull. Unga behöver välja yrken inom jord- och skog, välfärd och besöksnäringar för att göra verklighet av möjligheterna.

Landsbygden har mycket att erbjuda, men det behövs nya unga krafter som väljer landsbygden om äldre ska få vård och omsorg, om barnen ska ha lärare i skolan, om bussen ska få chaufför ända fram till byn och om företagen på landsbygden ska drivas så vi kan stanna kvar, flytta ut och bygga nytt på landsbygden.

Kontenta, äldre ska få service och hjälp, men om det ska bli så måste fler yngre välja att bo och verka på landsbygden och då måste förutsättningarna för detta förbättras med stärkt ägande, enklare regler för att bygga och driva företag och infrastruktur för bra bredband och kollektivtrafik.

Bästa sättet att ta reda på vad vi vill ha och behöver för att vara landsbygdsbor – gammal som ung – är att det finns röster från många och det finns det i Centerpartiet. Rösta på Centerpartiet i valet för allas bästa!

Faraah Mohamud

kretsordförande, kandidat

Anne Sörqvist

distriktsordförande, kandidat