Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Landsbygdsutveckling ska vara allmänt intresse

Tack till Trollhättans stad som nu bidragit med material till ordna med elljusspår vid natursköna Åsevis motionsspår.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Om vi hjälps åt så kommer hela Trollhättan att utvecklas och landsbygdsutveckling ska inte vara något särintresse enbart för de utanför tätorten. Det ska vara av allmänt intresse för hela staden att utvecklas, så tack till staden som börjar inse detta. Jag är även imponerad av den ideella kraft och engagemang som finns på landsbygden och det visar sig gång på gång av landsbygdsborna. Tänk vad samverkan och samarbete kan göra.

Landsbygden växer och fler och fler vill komma ut på landet och ha närhet till natur och då behövs en levande landsbygd.

Glädjande är nu även att en landsbygdsutvecklingsplan är på väg att ta form. Det har tagit tid men nu hoppas hela landsbygden på en hållbar och långsiktig plan för utveckling av Trollhättans ytterområden.

Bibehålla och utveckla servicen är avgörande för landsbygdens utveckling och existens och nu hoppas vi alla med känsla för landsbygden att denna positiva utveckling fortsätter.

För övrigt så anser jag att Norra Björke ska få behålla sitt valdistrikt och att cykelvägen till Sjuntorp ska bli klar och att beslut tas på att bygga cykelväg till Åsaka och Öresjö snarast möjligt.

Sedan väntar vi med spänning på vad som ska hända med äldreboendet Landbogården i Åsaka.

Jag hoppas även att idén med kyld mat till våra äldre försvinner. Jag förstår inte riktigt tanken på att de äldre ska få kyld mat levererad i plastlåda för att värma när de blir hungriga. Det måste få kosta att ge våra äldre näringsriktig mat och omvårdnad. Med ett stort överskott i kommunens kassa så kan det inte vara omöjligt att fördela om resurser till omsorgen.

Martin Bertilsson