Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Kent Eng

Leder bara till politikerförakt

Replik
Svar på insändare 18 mars, Klyftorna måste minska/Bijan Zainali (S).

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Det är en osedvanligt stor mängd politiskt svammel som ryms i artikeln. Det skönmålas och man kan starkt ifrågasätta att innehållet speglar verkligheten. Så uppenbara motstridigheter finns – först anges historiskt låg arbetslöshet och sedan anges en mängd insatser som behövs för att få alla i jobb.

Stämmer det verkligen att Trollhättan i dag, trots ett högt mottagande av nyanlända, har lägre arbetslöshet än innan Saab-konkursen? Antalet inskrivna hos AF har sjunkit jämfört med 2014 står det – vem är inskriven, även de som går SFI eller ingår i "arbetsmarknadssysselsättning"?

Du lyckas till och med att få med en skrivning om "Intensifierat klimat- och miljöarbete". Har regionutvecklingsnämnden grepp om situationen eller är man enbart nöjd att upprätthålla sina egna tjänster – som betalas av skattemedel?

Att som socialdemokrat torgföra sådana svepande formuleringar utan egentligt innehåll leder bara till ytterligare politikerförakt.

Vän av rätt fakta