Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Lever inte upp till sitt reglemente

Angående överklagande till förvaltningsdomstolen om nytt LSS-boende.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi kan konstatera att vi fick avslag i förvaltningsrätten i Göteborg angående vårt överklagande kring hur Handikapprådet hanterat dialogen med intresseorganisationerna, FUB med flera. Frågan blev aktuell i samband med ett beslut att ett nytt LSS-boende ska öppnas på Humlevägen 34-38 där det är ett demensboende idag.

Handikapprådets uppgift enligt kommunens reglemente är att ha samråd, dialog och ömsesidig information och ska förstärka inflytandet i alla frågor som rör personer med funktionsnedsättningar.

Genom avslaget har vi nu fått bekräftelse på att Handikapprådet i Trollhättan inte lever upp till sitt eget reglemente. Det är inte ett organ för ömsesidigt inflytande och dialog.

I och med detta kan vi mycket väl förstå den vanmakt och frustration intresseorganisationerna upplever gentemot kommunen.

Socialdemokraternas slogan i valrörelsen var "Trollhättan – En stad för alla".

Vi anser att det rimmar illa med hur vissa personer och grupper i Trollhättan blir hanterade av politiken. Dialogen måste bli bättre framöver så att alla blir sedda.

Annicka Johansson

Ledamot i Omsorgsnämnden

Ann Eriksson-Nordqvist

Ledamot i Omsorgsnämnden

För Moderaterna i Trollhättan