Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Privat

Leverera kall mat är inte omsorg

Med anledning av förslag att servera kall mat en hel vecka åt gången till äldre inom hemtjänsten. Man talar om omsorg om äldre, att den ska förbättras.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Man talar om att de äldre ska få möjlighet till ett personligt besök vid måltiden. Att personal ska kunna hjälpa till att laga mat i hemmet.

Att sitta till bords och delta vid måltiden, och hålla i gång ett samtal. Att hjälpa till att öppna förpackningar. Se till att vederbörande verkligen äter och konstaterar att mat står kvar i kylskåp, som bara måste slängas bort.

Att en person med demens inte vet om dom har ätit eller inte, att dom inte minns.

Att leverera kall mat som ska stå i kylskåp en hel vecka är inte omsorg. Undernäring bland äldre är ingen nyhet, det har pågått länge. Om man tror sig att spara pengar så tar man fel.

När sociala kontakter minskar ökar den sociala ohälsan, ensamheten är den största sjukdomen i Sverige, oro och ångest ökar. Hur man behandlar sina äldre säger något om landet.

Vem vill bli gammal i ­Trollhättan