Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Botten. På en skala från ett till tio ligger Liberalerna på någon form av bottennivå och ni har traditionellt sett inte varit särskilt duktiga på "talent attraction", skriver debattören.

Liberalerna ligger på någon form av bottennivå

Replik
Svar till Breddar vägen för ett rött styre, 4 december

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Eva Castberger ondgör sig över att Peter Eriksson berättar hur det ser ut på riksplanet där C och L vägrar ta ansvar för Sverige tillsammans med Alliansen.

Lokalt kommer alliansen inte att ha en valteknisk samverkan med L, tycker du som Liberal att det är konstigt? Nu är jag inte politiskt aktiv längre så jag kan äntligen säga vad jag tycker.

Det största problemet inom svensk politik är att man inte alltid attraherar de bästa, detta gäller särskilt de mindre partierna. Ett exempel som jag brukade dra internt förr var att Nicholas Högberg som var vd för mobiloperatören Tre aldrig skulle engagera sig politiskt. Han har för hög kompetens för det och skulle dessutom inte klara av mer än fem minuter med övriga förtroendevalda, på grund av den lägre kvalitativa nivån. Politiken attraherar i alldeles för hög grad människor med ett för stort behov av självförverkligande.

På en skala från ett till tio ligger Liberalerna på någon form av bottennivå och ni har traditionellt sett inte varit särskilt duktiga på "talent attraction". Ni är partiet som skriker och hörs mest och bara tar upp onödig tid i de olika politiska organen. När jag var kf-ledamot förr så hade jag alltid en önskan om att man borde ta alla beslut först och sedan hade Liberalernas representanter kunnat debattera hur mycket de ville efteråt, troligtvis inför en tom sal. Så – ”have fun” med era tre mandat.

David Jansson