Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Lider M-ledda oppositionen av dåligt minne?

Replik
Svar på ”Monica Hanson ljuger om rivning”.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Om man ska anklaga någon för lögn gäller det sannerligen att ha ordentligt på fötterna. I fråga om fastigheten Sjölanda 5:10 är Peter Eriksson (M), Sofia Lindholm (C) och Bedros Cicek (KD) definitivt barfota.

I kommunfullmäktiges protokoll från 2016-09-19, §133, när beslut om köp av fastigheten beslutades står det: ”Ett förslag till köpekontrakt har upprättats vilket innebär att staden köper fastigheten Sjölanda 5:10 för 2 125 000 kronor och reglerar in denna fastighet. De befintliga byggnaderna, ett boningshus och ett uthus/förråd, bör rivas. Beslut om rivning tas på delegation av Kommunstyrelsens ordförande.”

Och beslutet togs utan andra yrkanden eller ändringsförslag. Inga reservationer har heller anmälts från något parti. Samma protokoll fanns med i handlingarna vid jävsutkottets möte 13 december (2021), där Peter Eriksson (M) deltog.

Antingen har Eriksson (M), Lindholm (C) och Cicek (KD) ovanligt dåligt minne, eller så läser de varken handlingar eller protokoll. För inte kan det väl vara med berått mod de anklagar mig för lögn när jag påpekar att de har ändrat ståndpunkt i frågan?

Monica Hanson (S)

Ordförande för kommunstyrelsens jävsutskott