Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEFAN BENNHAGE
Bild: STEFAN BENNHAGE

Lilla Edets nya brandstation

11 november 2021 skrev TTELA om Lilla Edets nya planerade brandstation på fastigheten Juno 1.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Att detaljplanen inte medger denna typ av verksamhet verkar ordförande i samhällsnämnden inte bry sig något nämnvärt om. Att sedan privata näringsidkare nekas bygglov för att deras verksamhet inte överensstämmer med gällande detaljplan verkar vara en annan femma. Då är det väldigt noga. Jag misstänker att kommunen tänker jobba med detaljplanen parallellt men det vore märkligt om ett bygglov beviljas innan den nya detaljplanen i så fall vunnit laga kraft (sen kan man fråga sig hur kommunen har råd med denna ändring eller ny plan då det finns ett stort uppdämt behov av planförändringar, med det är klart att denna ska prioriteras).

Jag hoppas då att det beslutet överklagas av vakna kommuninvånare och företagare. När en privatperson har ett upplag på sin tomt så ska de vitesföreläggas men att det egna bolaget Edet hus var massor av nedskräpade fastigheter görs väldigt lite åt (om än något ska medges). Det känns som kommunen gärna sätter en regelbok, ganska nitisk sådan, mot den enskilde men tutar och kör lite som de själva vill när de är deras egna behov och verksamheter. När ska kommunens ledning förstå att det är kommuninvånarna som är kommunen, det är dess primära inkomstkälla och utan dem så har kommunen inte några pengar alls. Det är bra att vara flexibla och pragmatiska när byråkratiska hinder stör byggande, men det ska vara lika för alla. Den egna verksamheten ska inte åka räkmacka.

Den gångna mandatperiodens "plus i kassan" för styrande C med bihang (och den sista tiden även sin nya lilla "hang around" Vänsterpartiet) kommer till största del från bidragspengar från regeringen. Låt er inte luras av fina siffror i valet, det är inte ett utfall av deras politik, det är statliga extrabidrag.

Ps. Jag lämnade kommunen och plötsligt kostar saker som kommunal service hälften, fungerar dubbelt så bra, trevligt bemötande och dessutom lägre inkomstskatt.

En före detta kommuninvånare