Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Hasse Holmberg
Bild: Hasse Holmberg

Ljudstörd sommaridyll i Skräcklanparken

Juni inleddes med härligt högsommarväder, i Skräcklan var det måndag kväll längs stränderna mot väster – ung och gammal, picknickande och badande, joggande, promenerande, kubbspelande,  läsande, cyklande, bänksittande ­äldre damer med vovve, lekande barn, ja vänersborgarna hade verkligen intagit sitt fina, stora sommaruterum!

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Men sommarfriden stördes av vattenskotrar ute på Vänersborgsviken som lät som ilskna bin med högt decibel. De kördes runt, runt i extremt hög fart, vattenkaskader stänkte långt upp i luften och glittrade i solskenet, ibland kom det in avgasdunster till oss på Skräcklans stränder.

Tänkte att ungdomarna som leker med vattenskotrarna nog inte tänker på vilket buller de låter andra ofrivilligt höra timvis! Funderade över om det kanske finns några lokala ordningsstadgar som begränsar vattenskotrars framfart? Gör det det?

På väg hem på cykel genom Skräcklan i riktning mot Holmängen kom jag vid slutet av parken fram till stället där man lyfter i eller upp båtar. Där stod en man, ingen tonåring precis, och lastade upp sin vattenskoter på en släpvagn bakom sin vita cabriolet som var nedbackad till vattnet.

Är det vettigt att en ­vuxen karl tillsammans med en person till där ute på Vänersborgsviken ska förstöra ljudmiljön för hundratals människor en härlig sommarkväll?

Hannes