Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Gorm, Kallestad

LSS är en rättighetslag

Dessa människor ska ha goda levnadsvillkor, rätten till ett värdigt liv och målet är att den enskilde får möjlighet att leva som andra. I detta har Trollhättan helt rätt, men sen gäller det att leva upp till det också. Vi anser att man måste se helheten, hela människan.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

När det gäller utredningen gällande Laholmsmodellen tycker vi att den inte gått så bra till. Ett svårförståeligt brev. Många blev skrämda och trodde de skulle förlora de ledsagningstimmar de redan hade. En mer förståelig utredning hade behövts – gör om gör rätt denna gång. S, V och MP, ni gick med på att göra Laholmsutredningen som den var, med denna målgrupp. Ett skäl ni nu anger är att den är olaglig. Är den verkligen det? Gör de i Laholm alltså något olagligt?

Den stora frågan är då: När man fått ett uppdrag, att en utredning ska göras, är det då ingen i Trollhättans stad som har ansvar för att ta reda på om uppdraget är lagligt eller ej? Det är ju lite dumt att upptäcka det först när utredningen är klar. Det blev dyrt för Trollhättans skattebetalare det. Och speciellt när ni nu beslutade avslag på att permanenta detta. Det är ju helt bortkastade pengar.

Vi Sverigedemokrater ansåg att Laholmsmodellen skulle ha permanentats för den målgrupp som utredningen gällde och därefter när Trollhättans ekonomiska situation inte är på ruinens brant, då kan det göras en utredning, så att alla som har rätt till dessa insatser ska få friare ledsagning.

Monica Tenberg

Ledamot i KF och omsorgsnämnden, Sverigedemokraterna Trollhättan