Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Mänskliga rättigheter i tiden

I teorin ställer sig de flesta bakom idén om mänskliga rättigheter men i praktiken finns det svårigheter när det ska förverkligas.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Vi måste initiera en dialog med civilsamhället och kommunen. Hur kan vi tillsammans skapa en ”vision” omkring mänskliga rättigheter i Trollhättan?

Vi måste lyfta fram mänskliga rättigheter i ett bredare perspektiv i arbete i allas rättigheter. Det viktiga i dagens samhälle för samtliga medborgare, organisationer, föreningar, institutioner och så vidare är att ha en dialog hur kan tillsammans kan vi skapa en vision om mänskliga rättigheter?

Med tanke på det klimat som råder i dag med konflikter som visat sig mycket aggressivare, hårdare och våldsamt – därför tror jag att vi det behöver samtal omkring problematik som är en viktig för en demokrati. Till exempel:

• Varför finns medborgare som inte vet vad demokrati är?

• Varför känner sig flera medborgare diskriminerade i Trollhättan?

Jag tycker att tiden är inne för att mobilisera människor i samma anda med en vision som vi delar och vill vi ha en bra framtid i Trollhättan och civilsamhället spelar mobilisering en central roll.

Jorge Pereira