Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det finns många pensionärer som har väldigt god ekonomi, skriver debattören. Bild: Karl af Geijerstam
Det finns många pensionärer som har väldigt god ekonomi, skriver debattören. Bild: Karl af Geijerstam

Många pensionärer har god ekonomi

Det finns många pensionärer som har väldigt god ekonomi, skriver debattören.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Svar på: ”(M)er i plånboken för Sveriges alla pensionärer

Moderaterna undanber sig smutskastning och osakliga attacker i valrörelsen i TTELA 22 juli. Ändå är det precis det som de och de allra flesta partier ägnar sig åt.

Att påtala vad olika partier gjort eller inte gjort, är dock knappast smutskastning. Men att påstå att den rödgröna regeringen orsakat elkrisen är trots allt osakligt. Sverige är en del av den gemensamma elmarknaden i EU. Politiken spelar roll, men det är en komplicerad fråga som har många orsaker och hänger samman med export och import. Sverige och Norge hade till exempel god tillgång på vattenkraft 2020 och hade då rekordlåga priser, att kriget med Ryssland också spelar in förstår alla.

Att Moderaterna nu gör ett utspel och anser att "alla pensionärer förtjänar högre pension" är vi dock många som inte håller med om. Det finns många pensionärer som har väldigt god ekonomi. Till exempel de cirka 500 miljardärer i Sverige som har mellan 71 och 2,2 miljarder och många fler, som inte alls är fattiga bara för att de blivit pensionärer. Det som genomförs av nuvarande regering är att de med allra lägst pension kommer att få 1 000 kronor mer den 1 augusti i år. Dessutom pågår ett successivt arbete för att förbättra pensionssystemet.

Men (M) betyder att mycket vill ha mer.

Att någon med låg pension eller låg inkomst kan lita på eller rösta borgerligt är en gåta.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson tog för inte så länge sen förintelseöverlevaren Hédi Fried i hand och lovade högtidligt "jag kommer aldrig gå med på något samarbete med SD". Hur det gått med det löftet vet vi ju.

(S)