Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Hasse Holmberg / TT
Bild: Hasse Holmberg / TT

Många SD-väljare älskar inte sitt land

Replik
Svar på Varför hata dem som älskar sitt land?, 26 april.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Apropå generaliserar så lägger du en väldig massa ord i min mun och tillskriver mig saker som jag aldrig sagt.

Många SD-väljare älskar inte sitt land. De är tvärtom livrädda för det. De älskar en slags drömbild av Sverige, en förvrängd version som Sverige aldrig har varit. Hur ska man annars förklara att de är helt ovilliga att ta till sig vad forskningen säger om exempelvis våld i hemmet som konstant har sjunkit i takt med alkoholkonsumtionen sedan 1970-talet? Det tror nästan ingen SD-väljare på. Istället börjar många dra fram ogrundade konspirationsteorier som de tillskriver forskningen och media som presenterar den. Jag älskar mitt land, Sverige, idag. Så mycket att jag inte är ovillig att dela det med andra eller rädd för folk som inte ser ut riktigt som jag.

Jag hatar ingen människa. Däremot avskyr jag hjärtligt Sverigedemokraternas politik och deras rädsla för förändring och ovilja att begripa att förändring har skett sedan inlandsisen började smälta. Att debattera med anonyma är också något jag ogillar för övrigt. Du kanske kunde skriva ut ditt namn nästa gång?. Med hopp att falska tillskrivelser om om politiska motståndare upphör.

Nicklas Singh Foresti,

Nygård