Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Måste finnas glädje på arbetsplatsen

Trollhättans stad lider av mycket sjukskrivningar bland personalen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Detta beror på dåliga chefer som inte bryr sig om hur personalen mår och i och med detta så blir det omsättning på personal som ska arbeta med bland annat äldre, sjuka och barn inom service och omsorg. Cheferna har fullt upp med sig själva och jag undrar verkligen hur det är möjligt att de blir anställda som chefer med allt ansvar som det innebär.

Det är inte alls konstigt att dom äldre blir servade av nya vikarier hela tiden och detta gäller även för annan service inom Trollhättans stad. Det måste finnas glädje på en arbetsplats men hur ska det gå till med sådant uselt ledarskap och vad gör HR avdelningen? Ingenting?. Det måste till en förändring nu!

Trött på usla chefer

Svar direkt:

Ett gott ledarskap är ett av de prioriterade verktygen för att Trollhättans stad ska lyckas med sitt uppdrag. Att skapa förutsättningar för medarbetare att vara delaktiga och känna engagemang är ett viktigt uppdrag för alla chefer och något som Trollhättans stad värdesätter högt.

Chefer i kommunal verksamhet har ibland ett svårt och utmanande jobb, och därför arbetar vi målinriktat för att chefer får bra förutsättningar, till exempel genom kurser och utvecklingsinsatser, men också genom att Trollhättans stads chefer får möjlighet att mötas över gränser och samverka.

Elisabeth Funck

Personalchef, Trollhättans stad