Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lögnerna och överdrifterna når stundtals häpnadsväckande nivåer och de kantas av grova personangrepp och övergrepp, menar debattören. Bild: Anders Wiklund/TT
Lögnerna och överdrifterna når stundtals häpnadsväckande nivåer och de kantas av grova personangrepp och övergrepp, menar debattören. Bild: Anders Wiklund/TT

(M)oralen sviktar och når häpnadsväckande nivåer

Lögnerna och överdrifterna når stundtals häpnadsväckande nivåer och de kantas av grova personangrepp och övergrepp, menar debattören.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

En valrörelse ska vara tuff. Den ska sätta saker och ting på sin spets för att visa väljarna på de skillnaderna mellan de olika alternativen. Men den behöver inte vara smutsig, inte drivas med lögner och personangrepp.

I årets valrörelse visar Moderaterna i Trollhättan verkligen upp politisk propagandas absolut sämsta sidor. Lögnerna och överdrifterna når stundtals häpnadsväckande nivåer och de kantas av grova personangrepp och övergrepp – i vissa fall rent hat – riktat främst mot kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund (S). Det kommer i insändare, undertecknade i egna namn och ibland under pseudonym, i debatter och i de massiva, och mycket påkostade, reklamkampanjer som Moderaterna bedriver. Och även direkt ur moderata munnar ”mellan skål och vägg” och på gator och torg.

Inför varje valrörelse sluter partierna överenskommelser. Det handlar bland annat om vilken dag valaffischering ska starta, kring var och hur affischer ska sättas upp med mera. En oskriven regel är också att inte sätta upp sitt partis affisch på en stolpe där ett annat parti redan satt upp sin. Inte ens detta klarar Moderaterna och dess samarbetsparti SD av att följa. De sistnämnda startade sin affischering två dagar för tidigt, medan moderater satt upp affischer på ställen som inte är tillåtna (inte minst av trafiksäkerhetsskäl).

Lågvattenmärket från M:s sidan kom i dagarna. På stolpar med socialdemokratiska valaffischer har ungdomsförbundet satt upp affischer med påståenden riktade helt och enbart mot Paul Åkerlund. Vi ställer oss frågan: Vill Trollhätteborna verkligen styras av politiker som ägnar sig åt lögner, personangrepp och oförmåga att hålla överenskommelser? Om inte finns det sex stycken andra partier i fullmäktige i Trollhättan att lägga sin röst på.

För Socialdemokraterna i Trollhättan

Moez Dharsani (S)

Ordförande för Trollhättans arbetarekommun