Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Gorm, Kallestad
Bild: Gorm, Kallestad

Magstarkt att kalla IVOs skarpa kritik för negativa synpunkter

En kort reflektion kring omsorgsnämndens ordförande Lena Hults svar på kritik från IVO gällande brister på boenden för funktionsnedsatta.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Hon tycker det är synd med alla negativa synpunkter då hon upplever att det mesta fungerar väldigt väl.

Personligen tycker jag det är magstarkt att kalla IVO’s skarpa kritik, med eventuellt vitesföreläggande och/eller stängning av boenden om brister inte åtgärdas, för negativa synpunkter. Det handlar om mycket mer än så. Lena Hult uttrycker också att det är sorgligt med alla dessa IVO-anmälningar. Själv tycker jag det är sorgligt att de ska behövas...

Jag arbetar själv inom sjukvården och där tar vi IVO-anmälningar på största allvar och åtgärdar det som påtalats skyndsamt. Den inriktningen kan jag inte säga att jag utläsa av Lena Hults svar.

Det får mig att fundera över hur insatt nämndens ordförande egentligen är i hur verksamheten ser ut i verkligheten kontra hur hon önskar den ser ut. Det känns inte korrekt att ange pandemin som orsak till flertalet brister då dessa pågått bra mycket längre tid än pandemin gjort.

Jag är mycket tacksam över att det finns en tillsynsmyndighet (IVO) som gör grundliga utredningar och arbetar för att ge den enskilde det stöd som lagen ger den rätt till.

Jag skriver återigen - med hopp om förändring och förbättring.

Marie