Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Andreas Olsson
Bild: Andreas Olsson

Magstarkt att valla runt politiker och skoftebybor

Replik
Svar på "En helhetsbild istället för att se projektet ensidigt".

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

När signaturen ”Skoftebybor” bjuder in politikern Raul Eriksson att visa det södra och norra alternativet till ny slussled, så begår man från Skoftebyns sida ännu en gång ett rejält övertramp.

Att ha mage att, valla runt delegationer med politiker och skoftebybor i Trollhättans fall- och slussområde, genom Västergärdet och längs Kärlekens stig, för att berätta och visa vilka hus, kulturmiljöer, byggnadsminnen och natur- och friluftsområden man ska riva och flytta för att bygga en ny slussled. En nyinflyttad skoftebybo - som pekar ut vilka hus som ska rivas i en annan stadsdel, för att man inte själv ska drabbas - maken till fräckhet och dåligt omdöme!

Jag hoppas innerligt att invånare i andra stadsdelar har så pass mycket förstånd och bättre omdöme, att man aldrig ensidigt och på egen hand arrangerar liknande skandalösa spektakel. Bjud gärna in och vandra tillsammans med boende och berörda i andra stadsdelar, för att hitta samsyn och möjligheter. Agera sedan för att den egna stadsdelens bästa, eller gemensamt med andra stadsdelar i gemensamma frågor.

Våra osynliga politiker behöver vakna för att börja engagera sig i Trollhättans framtid om inte Trafikverket på egen hand ska tillåtas förstöra vårt gemensamma kulturarv och vår gemensamma stad.

Inflyttad Tingvallabo och oberoende observatör