Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/1

Majoriteten håller varandra bakom ryggen

Jag kan förstå din undran om du pratar med representanter för olika partier i Trollhättan. Vi är ju olika partier i Omsorgsnämnden precis som du skriver. Vi har ofta helt annan uppfattning än majoriteten om hur omsorgen skall vara i vår kommun.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Replik

Svar till "Vem i omsorgsnämnden kan man lita på?", 21 juli

Tyvärr är det Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänstern som håller varandra om ryggen och bestämmer precis vad de vill. Vi lägger förslag på, som vi tycker, bra lösningar men vi bemöts med nonchalans. Vi inom Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet presenterade till exempel ett besparingsförslag som vi ansåg vara riktigt bra och inte skulle drabba de mest utsatta. Det skulle bli mer positivt för undersköterskorna i våra verksamheter. Majoriteten bemödade sig inte ens att ta upp vårt förslag till diskussion utan röstade igenom sitt eget.

Antingen litar man på de som styrt staden i mer än 100 år och på deras anhang på vänsterkanten som håller varandra om ryggen och kritiserar oss övriga partier som är i opposition. Alternativet är att man litar på oss som hela tiden strävar efter att synliggöra vad som pågår. Skattebetalarna borde dessutom ställa betydligt större krav på hela kommunen för att inte bli förda bakom ljuset. Det är ju invånarnas val.

Klart är i alla fall att boende såväl som anhöriga ofta uttrycker sin uppgivenhet och besvikelse kring många av kommunens omsorgsåtaganden idag. Äldreboenden och övrig omsorg kan bli betydligt bättre. Vi måste erbjuda valfrihet och visa respekt för den enskilde individen. Det krävs framförhållning och inte paniklösningar så som det är idag. Dessutom måste vi se till att ha en bättre arbetsmiljö för personalen ute i verksamheterna. Det kan vi genom att ge dem möjlighet att påverka sina arbetsscheman. Idag har vi höga sjuktal som under våren steg ytterligare. Det leder till fler vikarier hos omsorgstagarna. Vi har många förslag. Bland annat skall äldre skall få välja om de vill ha kall mat i lådor veckovis eller få varm mat. Vi vill ha en stabil organisation där dementa inte flyttas hur som helst och vi vill att kommunen skall ha en nära dialog med intresseorganisationer när det gäller funktionshindrade som idag känner sig överkörda. Det finns så mycket att göra och jag hoppas innerligt att invånarna i Trollhättans stad tänker till inför nästa val så att vi får till stånd en förändring

Ann Eriksson-Nordqvist

Ledamot för Moderaterna i Omsorgsnämnden