Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOACHIM FLODIN
Bild: JOACHIM FLODIN

Majoriteten i Lilla Edet röstade ner språkkravet

Innan valet lovade vi väljarna att arbeta för att få bort de delade turerna och att införa språkkrav vid nyanställning inom äldreomsorgen, menar debattörer.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Nu har de nya nämnderna efter valet tillträtt i Lilla Edet. Den nya regnbågskoalitionen bestående av S+C+M styr med en lövtunn majoritet.

Innan valet lovade vi väljarna att arbeta för att få bort de delade turerna och att införa språkkrav vid nyanställning inom äldreomsorgen. Alla partier i socialnämnden tyckte innan valet att språkkrav vid nyanställning att det var ett ganska bra- eller ett mycket bra förslag.

På socialnämndens senaste sammanträde så antogs budgeten för 2023. Då fanns möjligheten för majoriteten att faktiskt på riktigt lägga språkkrav som en strategi för att uppnå det prioriterade målet om att ha personal med rätt kompetens. Men föga förvånande så valde majoriteten att rösta ner det förslaget.

När det gäller de delade turerna för personal inom hemtjänst och på våra äldreboenden så fanns det även här en möjlighet för majoriteten att visa vilken riktning man vill gå - men icke! Trots vårt förslag från Sverigedemokraterna om att under 2023 verka för att avveckla de delade turerna för personalen, så väljer majoriteten att inte jobba åt det hållet. Vi kan bara beklaga och hoppas att personalen finner ork att fortsätta med det oerhört viktiga arbete de gör för våra äldre i Lilla Edet.

Lorentz Lindell (SD), vice ordförande socialnämnden

Frej Dristig (SD), oppositionsledare

Jennifer Svedenborg (SD)

Andreas Freiholtz (SD)

Ann-Kristin Johansson (SD)

Olga Johansson (SD)

Anders Willgard (SD)