Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Kent Eng
Bild: Kent Eng

Majoriteten – se möjligheter!

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i omsorgsnämnden fortsätter envist att framhålla de kylda matlådorna som den enda lösningen på matdistribution till våra äldre.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Om vi ser oss omkring kan vi hitta exempel på motsatsen.

I Munkedal och sju andra västsvenska kommuner arbetar man på ett helt annat sätt. Genom DIS – Dynamiskt inköpssystem, som ryms inom ramarna för LOU – Lagen om offentlig upphandling kan man sluta avtal med lokala bönder, odlare och andra matproducenter för en längre eller kortare tid, till exempel ett år eller per säsong.

Ett flexibelt system som gagnar både kommun och leverantör. Leverantörerna ser till att hålla ett så brett utbud som möjligt i trygg förvissning om att kunna avyttra sina produkter. I tider av kris finns också vinsten av att ha tillgång till lokala leverantörer. Kanske något som kan prövas på Nordängen och Landbogården. Låt fantasin flöda och se möjligheter i stället för att premiera storskalighet och likriktning.

Annmarie Arvidsson (M)

ledamot i omsorgsnämnden