Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Annsofie Andersson
Bild: Annsofie Andersson

Man skäms över att vara Edetbo

Replik på ”Göta älvdalens pärla - vi gör det tillsammans

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Tack för ett klokt inlägg. Finns så mycket vi kan göra tillsammans och lyfta Lilla Edets kommun. Men vem hjälper till?

Såg att nattpatrullen varit i Ale och visat upp sig och fått ett tack från kommunen. När hände det här? De bevakar södra delarna på frivillig basis, om jag förstått det rätt. Vore klädsamt om även Lilla Edet visade tacksamhet över deras arbete.

Trollhättan visade stolt upp i inlägg på hemsida, sociala medier, insändare, tacksamhet över det fina arbete som gjorts med polis, fältare, föreningar, trossamfund och trygghetsvandrare, i samband med koranbränning. Vart tog Lilla Edets kommuns nattvandrare vägen? Lades de ner? Man ser dem inte mer.

För några år sedan demonstrerade frivilligarbetare här I kommunen om deras verksamhet. Sedan blev det tyst. Finns dessa kvar och finns det någon som är stolt över det?

Kommunen söker nu pengar från kommunakuten. Varför tar man inte vara på de ideella krafter som vill hjälpa till. Många vill göra det tillsammans, låt då dem hjälpa till och visa stolt upp dessa medarbetare. Ett tack på hemsidan, att lyfta både betalda och obetalda, för deras insatser behöver inte kosta många kronor, men ger mervärde för oss medborgare.

Man skäms över att vara Edetbo när kommunens egen ambassadör, som förärades med “bal på slottet” och lade ner sin sida “Lilla Edet punkt nu”, och inte ett tack på sidan eller sociala medier.

Valår 2022