Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

STOCKHOLM 20140605
Test av elgrillar för balkongen. Elgrillar osar mycket mindre än kol- eller gasolgrillar och är oftast okej att använda på balkongen.
Foto Anders Wiklund / TT / kod 10040
 Bild: ANDERS WIKLUND/ TT
STOCKHOLM 20140605 Test av elgrillar för balkongen. Elgrillar osar mycket mindre än kol- eller gasolgrillar och är oftast okej att använda på balkongen. Foto Anders Wiklund / TT / kod 10040 Bild: ANDERS WIKLUND/ TT

Mat förenar - rikedom med olika matkulturer

Att människor behöver ställen att träffas på och lära känna varandra, få nya bekantskaper, vänner har vi nog förstått med detta val vi nu precis har gjort. Mat förenar, vad vore Sverige om vi inte hade mat från andra kulturer? Rågbröd, gröt, potatis och köttbullar. Nej det är tur att vi har tagit till oss all världens mat och annan kultur från när och fjärran.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Grillat. Bygg miljövänliga och brandsäkra grillplatser intill och vi har fått en ny mötesplats för både invånare och turister, skriver debattören.. Bild: ANDERS WIKLUND/ TT
Grillat. Bygg miljövänliga och brandsäkra grillplatser intill och vi har fått en ny mötesplats för både invånare och turister, skriver debattören.. Bild: ANDERS WIKLUND/ TT

Att Trollhättan och Vänersborg har byggt fina lekparker i närheten av centrum är fantastiskt. Många träffas och umgås på dessa platser. Varför inte gå ett steg längre och göra dessa naturliga mötesplatser ännu bättre.

Bygg miljövänliga och brandsäkra grillplatser intill och vi har fått en ny mötesplats för både invånare och turister. Trollhättan som är en miljövänlig el-stad. Marknadsför staden med elgrillar, förbjud engångsgrillarna i hela kommunen och ni höjer standarden på varenda park. Och vi kan träffas och umgås både gammal och ung, turister och nysvenskar. Var hittar man ett bättre ställe för gemenskap. Detta skapar trygghet i samhället.

AnnSofie Saville

No worries BBQ