Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Fredrik Sandberg/TT
Bild: Fredrik Sandberg/TT

Med den menyn får vissa barn endast kolhydrater de dagarna

Det har arbetats fram en förskolemeny för barn i förskolan i Trollhättan där man tagit hänsyn till vad barn i den åldern behöver för näringsämnen för att utvecklas och må bra, menar signaturen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Angående likvärdigheten i förskolan, gäller inte det även kosten? Det har arbetats fram en förskolemeny för barn i förskolan där man tagit hänsyn till vad barn i den åldern behöver för näringsämnen för att utvecklas och må bra. Varför får inte alla barn ta del av denna meny? Besparingar?

Vissa dagar serveras potatisbullar, pannkakor och risgrynsgröt till lunch. Sådant som tidigare serverats till frukost eller mellanmål. Ska barnen dessa dagar bara få i sig kolhydrater? Hur tänker ni som bestämmer i denna fråga? Höstterminen 2023 ska alla förskolor i Trollhättan med färre än sex avdelningar få denna mat serverad.

Var finns likvärdigheten?

Svar direkt:

Det är en gammal tradition i Trollhättans stad att servera risgrynsgröt på lucia, samt vid något tillfälle per år servera pannkakor. Det är uppskattade måltider, och ska ses i det ljuset, som ett sätt att uppmärksamma en högtid eller ”lyxa” till det med något som barnen uppskattar.

Dessa måltider saknar inte näringsvärde, och kompletteras också genom matnyttiga mellanmål i de fall där de serveras som lunch. Vi utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer för skolmat, där man räknar på den mat som serveras totalt under en fyraveckorsperiod, så ur näringssynpunkt är det därför inget problem att vid enstaka tillfällen under året servera något annat till lunch. Det har inte med besparingar att göra alltså.

Serviceförvaltningen, Trollhättans stad