Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: STEFAN BENNHAGE
Bild: STEFAN BENNHAGE

Medvetna om att de inte har platser i egen kraft i Lilla Edet

Vänsterpartiet har nu visat att de aldrig brutit sin samverkan med Socialdemokraterna. Att de påstår något annat är bara för att ge sken av ett självständigt Vänsterparti lagom in i valrörelsen.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

De är fullt medvetna om att i egen kraft så har de inga platser i nämnderna eller kommunstyrelsen. De är helt enkelt beroende av Socialdemokraterna för att kunna få inflytande.

I TTELAs artikel "SD utmanande om posten som kommunalråd" så säger Spjuth (V) att de aldrig skulle låta SD få chansen till en sådan position genom att låta lotten avgöra, samtidigt frågar sig Spjuth om vi Sverigedemokrater skulle göra så mot Vänsterpartiet i motsvarande situation.

Låt oss vara tydliga med att Sverigedemokraterna kommer vid varje givet tillfälle agera på det sätt som är bäst för Lilla Edets kommun, alternativt minst skadligt. Vilket vi också gjorde så sent som i september 2021, när vi röstade in Mats Nilsson (V) som vice ordförande i samhällsnämnden när det fanns en motkandidat från S. Samtidigt som ni hade gett oss i Sverigedemokraterna besked om att ni inte kommer stötta vår kandidat, utan då hellre rösta på S. Så ja Peter Spjuth, vi har röstat på er i motsvarande situation!

Vidare så blir man onekligen fundersam över hur Spjuth avser agera när han inte tänker låta lotten avgöra på viktiga positioner. För den 22 februari så är det sammanträde med kommunstyrelsen, och då ska det väljas in en ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott. Till saken hör att i kommunstyrelsen så har vi Sverigedemokrater lika många mandat som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har ihop.

Det är tydligt att den styrande kvintetten inte lägger sig i oppositionens fördelning av platser, så hur tänker sig Vänsterpartiet, och för all del Socialdemokraterna lösa det utan lottning med "risk" att vi Sverigedemokrater tilldelas den nu vakanta platsen i kommunstyrelsens arbetsutskott?

Är Socialdemokraterna och deras nyvalda kommunalråd intresserad av att den platsen fördelas utan omröstning så är ni naturligtvis hjärtligt välkomna att kontakta oss.

Johan Sösaeter Johansson (SD) gruppledare, Lilla Edets kommun

Frej Dristig (SD) vice gruppledare, Lilla Edets kommun

Per Anders Sturk (SD) kommunfullmäktiges andre vice ordförande, Lilla Edets kommun