Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Jessica Gow/TT

Mensskydd borde vara gratis!

Jag tycker att alla kvinnor/icke binära i alla åldrar borde få ett antal gratis bindor och tamponger i månaden. En kvinna/icke binär har mens i cirka fyrtiofem år och lägger över hundra kronor varje månad på mensskydd och under åren blir det en väldigt stor kostnad mellan 50 000 till 80 000 kronor på bara mensskydd och alla kvinnor/icke binära har inte råd med det.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Alla kvinnor/icke binära i världen har mens oavsett om dom vill det eller inte.

Många män tycker att när kvinnor/icke binära vill ha gratis mensskydd så tycker dom att mäns produkter också borde vara gratis. Till exempel deras produkter till att raka sig men grejen är den att ingen har sagt att de måste raka sig och hälften av alla män går runt med skägg och är nöjda över det. Men mensen är inget vi kan styra över och måste därför betala för mensskydd. Om allt detta hade handlat om män istället hade det förmodligen varit gratis för länge sen. Vi kvinnor och icke binära har inte bett om att få mens, så fungerar kroppen. Därför borde mensskydd för alla åldrar vara gratis.

Tonåring som är trött på att betala för dyra mensskydd

Reds.anm: Ickebinär kan den person kalla sig som identifierar sig som mellan eller bortom kvinna–man-uppdelningen av kön. Ickebinär betyder inte samma sak för alla som definierar sig som det. Vissa befinner sig mellan eller bortom kategorierna tjej och kille. Många ickebinära är inget kön.