Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: FREDRIK SANDBERG / TT
Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Mer pengar i plånboken = jobblinjen

Moderatpolitik går ut på att genom skattesänkningar och jobbskatteavdrag ska alla få mer pengar i plånboken.

Det här är en insändare. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vill du svara på insändaren eller skriva en egen? Gör så här.

Du ska även jobba fler timmar för att ytterligare fylla din plånbok. Denna politik har inneburit att allt fler jobbar fler timmar varje dag och därmed är borta från hemmet och sina barn.

Har moderaterna någonsin funderat över vad barnen gör när föräldrarna är på jobbet. Vem hämtar och lämnar på dagis och skolan. Vem gör alla inköp och vem lagar maten. Vem städar och tvättar och vem sitter med barnen och läser läxorna när föräldrarna är på jobbet och arbetar övertid. Vem är det som följer barnen till aktiviteter när föräldrarna jobbar sena kvällar och nätter.

Föräldrar med stinna plånböcker, hur ofta kommer dom hem och barnen redan ligger och sover. Barn som inte har närvarande föräldrar klarar skolan sämre, ingen i hemmet kan hjälpa till med läxläsningen.

Att barn blir kriminella kan kanske orsakas av att just föräldrarna satsat på jobbskatteavdrag och övertidsarbete. Allt för att kunna köpa den senaste modellen mobiltelefon och dyra märkeskläder. Satsa på kortare arbetstid för barnfamiljer, för att få mera tid för barnen och därmed minska ungdomskriminaliteten. Barn föds inte kriminella det är något dom blir på vägen.

DIRGNI